Zorgvilla's de Tijd

de tijd staat centraal bij onze zorg en aandacht voor de mens.

Wonen

Voor wie is Wonen bij Zorgvilla’s de Tijd

Bij Zorgvilla’s de Tijd wonen mensen met gezondheids- en geheugenproblemen die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Voor het wonen in een huis van Zorgvilla’s de Tijd is een CIZ-indicatie zzp 4 of hoger nodig. Voor het wonen in één van onze zorgwoningen voor echtparen is een zzp 5 of hoger nodig.

Echtparen

Waar wij als Zorgvilla’s de Tijd ontzettend trots op zijn, is dat wij echtparen de kans bieden om aangenaam samen oud te worden. Echtparen, waarvan slechts één van de twee een zorgbehoefte heeft (en er slechts één CIZ-indicatie is), kunnen samen bij ons wonen. Binnen Nederland zijn wij hierin koplopers in de markt. Niemand wil toch na een langdurig huwelijk, wegens uit elkaar lopende zorgbehoefte, van elkaar gescheiden worden? In onze beleving is dat niet meer van deze tijd. Hoe u uw leven gezamenlijk in wilt vullen, kunt u in overleg met ons doen! Voor meer informatie over onze zorgappartementen klikt u hier.

Zorg op maat

Bij Zorgvilla’s de Tijd woont u in een veilige omgeving, in een verzorgd en eigen appartement, waarbij u ervan verzekerd bent dat zorg altijd in de buurt is. Desgewenst geniet u van het gezelschap van uw medebewoners in de gemeenschappelijke woonkamer, waar ook activiteiten worden georganiseerd door professionele activiteitenbegeleiders. Of u kiest voor de rust van uw eigen appartement, welke u op uw eigenwijze in kan richten en waarin het u aan niets ontbreekt. Dat u zich thuis voelt is belangrijk!

Elke bewoner heeft zijn of haar eigen voorkeuren en we zorgen ervoor dat elke bewoner het dagelijks leven voort kan zetten zoals hij of zij dat gewend is. Een warm en huiselijk gevoel, ook voor de familie. Zij zijn altijd welkom, op ieder moment van de dag. Mee-eten vinden wij normaal.

Naast de zorg die u vanuit uw indicatie nodig heeft kunt gebruik maken van aanvullende services. Denk hierbij aan begeleiding van ziekenhuisbezoeken, een kapper of pedicure aan huis, of wandelingen naar het winkelcentrum.

Bij het leveren van zorg aan mensen met gezondheids- en/of geheugenproblemen, gaan wij ervan uit dat de bewoners en ook de verwanten, het belangrijk vinden dat de eigenwaarde en de zelfredzaamheid zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Bij Zorgvilla’s de Tijd wonen vooral mensen die graag hun leven blijven voortzetten zoals zij dat gewend zijn. Met hulp, om dat mogelijk te maken.

Kwaliteit van leven

In ons denken wordt de kwaliteit van leven (naast de hoogstaande zorg die wordt geleverd) bepaald door de verdere invulling van de dag. Hiervoor hebben wij naast onze verpleegkundigen en verzorgende, activiteitenbegeleiders in dienst. Onze professionele activiteitenbegeleiders werken vanuit 3 pijlers:

  • de dagelijkse invulling thuis;
  • de individuele uitjes;
  • de groepsuitjes.

Bij Zorgvilla de Tijd kunnen de bewoners meedoen aan allerlei activiteiten. De activiteitenbegeleiders bedenken en plannen de activiteiten. Meedoen is goed voor sociale contacten en het gevoel erbij te horen, maar ook voor stimulering en behoud van vaardigheden. Naast de activiteiten in huis zijn er ook individuele uitjes en groepsactiviteiten buiten de deur.
Meedoen is nooit verplicht. Elke bewoner bepaalt zelf zijn dagritme en activiteiten waarbij hij/zij zich comfortabel en thuis voelt.


zorgvilla's de tijd

Soestdijkseweg Zuid 261
3721 AE  Bilthoven


KVK 72650583
BTW 859186465

Copyright 2019 Zorgvilla's De Tijd